ONZE OPVANG 

Wij zijn van mening dat het gezin het meest krachtige micro systeem is in onze samenleving. Binnen een gezin worden normen en waarden meegegeven. Worden kinderen voorbereid op de toekomst. Het gezin is een veilige haven waar je als kind op terug kan vallen wanneer dit nodig is. Wij zijn van mening dat ieder kind de mogelijkheid moet hebben om veilig op te kunnen groeien binnen zijn eigen gezin. Voor kinderen waarvoor dit niet het geval is, en die (tijdelijk) niet naar huis kunnen, zetten wij ons in. Wij bieden een opvang waarin iedereen welkom is. Bij ons mag een kind zijn wie hij is. Met al zijn fratsen en nukken want ieder mens is immers uniek! Gewaardeerd worden om wie je bent en behandeld worden als ieder ander in de samenleving, dat is waar wij voor staan.        

Wij bieden: Een plek waar kinderen in weekenden en vakanties komen logeren. Dit gebeurt in een kleinschalige beschermende woonvorm. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om alle kinderen de aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben. Wij bieden een plek waar kinderen volledig zichzelf kunnen zijn. Er worden duidelijke regels gesteld zodat een ieder duidelijk de grenzen van onze opvang weet. Kinderen krijgen de aandacht en begeleiding die zij nodig hebben om zich thuis te voelen, zich te ontwikkelen maar bovenal om zich te kunnen ontspannen. Uit logeren gaan moet immers leuk zijn. Naast een plek waar kinderen tot rust kunnen komen, stimuleren wij hen om deel te nemen aan verschillende activiteiten. De behoefte en wensen van de kinderen staat hierbij centraal. Wij bieden logeeropvang aan maximaal vier kinderen per keer.

Onze woning: Onze opvang biedt rust en ruimte voor elk individu. Onze ruime 2/1 kapwoning, gelegen in Apeldoorn, ligt op een rustige locatie in een bestaande woonwijk waardoor externe prikkels voor de kinderen zoveel mogelijk worden geminimaliseerd maar waar zij niet worden weggehouden van het 'normale' dagelijks leven. Kinderen kunnen bij ons fijn buitenspelen maar ook binnen is er voldoende leefruimte om zichzelf te ontplooien of juist lekker te ontspannen. Logees hebben een ruime kamer die gezellig is ingericht zodat zij zich, indien gewenst, terug kunnen trekken. 

  • Tijdens het verblijf worden de logé(s) door ons niet behandeld. Wij zetten ons in om kinderen een gestructureerd en ontspannen verblijf in huiselijke sfeer te bieden. 
  • Onze logeeropvang is niet geschikt voor kinderen of jongeren met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen.